Lid worden

Wil je lid worden van onze scouts? Kom dan zeker eens af op een zondagmiddag van 14u tot en met 17u!

Nieuwe leden kunnen 3x proberen. Raadpleeg ook eens de verschillende kalenders van de takken om zeker te zijn dat er wel scouts is die dag.

Inschrijvingen gebeuren door middel van het platform Stamhoofd: https://graaf-de-griboval.stamhoofd.be.

Wat kost het?

Het lidgeld voor een scoutsjaar bedraagt €40. 
Vanaf 1 maart bedraagt dit €20.

Maar Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft ook lidgeld op maat. Dat bedraagt 10 euro (na 1 maart: 5 euro) voor iedereen die het financieel moeilijk heeft. Lidgeld op maat is gepast voor gezinnen in schuldbemiddeling of verbonden aan een OCMW, personen met recht op verhoogde tegemoetkoming (laatste cijfer op het mutualiteitsklevertje is een 1), alleenstaande ouders, leden die alleen wonen en leden verbonden aan instellingen met beperkt vrijetijdsbudget. 

Heb je recht op lidgeld op maat? Dan krijg je automatisch korting op de uniformstukken in de Hopper Winkels en in de webwinkel. De korting op het hemd bedraagt 60%, voor broek, rok en trui is dat 50%. Vraag er gerust naar bij de leiding.

Is mijn kind verzekerd?

Wanneer je uw inschrijft als lid bij Scouts Moen bent u verzekerd via Scouts en Gidsen Vlaanderen. Deze verzekering omvat lichamelijke ongevallen en burgelijke aansprakelijkheid. Men is verzekerd tijdens de scoutsactiviteiten en op de weg naar de scouts en terug. Dit is zowel van toepassing in het binnen- en buitenland. Meer info kan u terugvinden via volgende link: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/leiding/ondersteuning/groepsleid...

Afbeeldingsresultaat voor scouting da's durven